top of page

ДАЛИ ЗНАЕТЕ

НА ШТО СТЕ АЛЕРГИЧНИ?

АЛЕРГИСКИ ПАНЕЛИ - 30 АЛЕРГЕНИ

Се наоѓаме во период познат како „сезона на алергии". Алергиите се честа појава и се манифестираат со чешање на очите, чешање на кожата и појава на осипи и црвенило, чешање и течење на носот, кивање или пак кашлање. Ако забележувате кај Вас или кај Вашите деца вакви симптими, се препорачува да направите тест за алергии.


Во ZAN MITREV LABS ги анализираме со квантитативни тестови најчестите предизвикувачи на алергии и тоа комбинирани по 30 алергени во 3 различни категории панели:


1️⃣ нутритивен
2️⃣ инхалаторен 
3️⃣ педијатриски.


Тестот е безбеден – не вклучува тестирање со алергени и не наложува потреба од прекин на терапија со антихистаминици, а со тоа и влошување на симптомите. Анализите се прават со мала количина крв, а резултатите ги имате истиот или следниот ден. Цената на панелите е 2500 денари. Во услугата секако вклучена е и консултација со 👩‍🔬 доктор специјалист по медицинска биохемија.

Ви препорачуваме да направите пакет анализи за алергии по промотивна цена од 3600 денари, кој се состои од:


1️⃣ 5-диференцијална автоматска крвна слика 
2️⃣ Вкупен IgE (имуноглобулин Е) 
3️⃣ Еозинофили во носна слузница/искашлок 
4️⃣ Алерголошки панел со 30 алергени


Овој пакет анализи е особено погоден за децата и затоа е препорачуван од страна на педијатрите.

Anchor 1
 1. Домат

 2. Авокадо

 3. Банана

 4. Цитрусов микс

 5. Киви

 6. Кикирики

 7. Лешник

 8. Грашок

 9. Соја

 10. Целер

 11. Говедско месо

 12. Пилешко месо

 13. Свинско месо

 14. Школки

 15. Ракчиња

 16. Краба

 17. Туна,Жолтоперка

 18. Бакалар

 19. Лук

 20. Кромид

 21. Пекарски квасец

 22. Сусам

 23. Ориз

 24. Пченка

 25. Бело брашно

 26. Алфа-лакталбумин

 27. Бета-лактоглобулин

 28. Казеин

 29. Белка од јајце

 30. CCD

 1. Полен од мачкина опашка

 2. Полен од слатка пролетна трева

 3. Полен од 'рж

 4. Полен од овес

 5. Мешавина од трева

 6. Полен од пелин

 7. Бела лобода

 8. Амарант

 9. Полен од амброзија

 10. Полен од евла

 11. Полен од бреза

 12. Полен од палми

 13. Полен од бор

 14. Мачка 

 15. Куче

 16. Коњ

 17. Крава

 18. Камила

 19. Овца

 20. Penicillium notatum

 21. Cladosporium herbarium

 22. Aspergillus fumigatus

 23. Alternaria alternata

 24. Candida albicans

 25. Домашна прашина

 26. D. pteronyssinus/D. farinae

 27. Мешавина од тафтабити

 28. Птици од кафез

 29. Мешавина од пердуви

 30. CCD

 1. Мешавина од треви

 2. Полен од бреза

 3. Полен од пелин

 4. D. pteronyssinus

 5. D. farinae

 6. Маче

 7. Куче

 8. Коњ

 9. Cladosporium herbarium

 10. Aspergilus fumigatus

 11. Alternaria alternata

 12. Белка од јајце

 13. Жолчка од јајце

 14. Кравјо млеко

 15. Алфа-лакталбумин

 16. Бета-лактоглобулин

 17. Казеин

 18. Говедски албумин

 19. Бакалар

 20. Брашно-мешавина

 21. Ориз

 22. Соја 

 23. Кикирики

 24. Лешници

 25. Морков

 26. Компир

 27. Јаболко

 28. Какао (чоколадо)

 29. Пилешко месо

 30. CCD

bottom of page